Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocial

Eroii neamului, cinstiți în Gorj

Eroii neamului au fost cinstiți cu fast în județul Gorj. Așa cum este tradiția, în fiecare an, Ziua Eroilor este celebrată odată cu sărbătoarea creştină a Înălţării Domnului, la 40 de zile de la Sfintele Paşti.

În această zi se evocă memoria celor căzuţi de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului.

În această zi specială au loc ceremoniale militare şi religioase la nivel naţional organizate de Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Interne, activităţi specifice pentru comemorarea eroilor români căzuţi şi înhumaţi pe teritoriul altor state, organizate de Ministerul Afacerilor Externe prin intermediul reprezentanţelor diplomatice româneşti sau oficiilor consulare, programe organizate de Ministerul Educaţiei, prin intermediul inspectoratelor şcolare, dedicate aniversării Zilei Eroilor, în instituţiile/unităţile de învăţământ din subordine sau aflate în coordonare, de tipul lecţii deschise. De asemenea, autorităţile administraţiei publice locale organizează manifestări comemorative, în funcţie de specificul local, la mausolee ale eroilor, precum şi la cimitire, parcele de onoare şi monumente de război.

La ora 12.00, în toate lăcaşurile de cult se trag clopotele, iar în instituţiile publice şi unităţile de învăţământ se păstrează un moment de reculegere. Festivităţile de comemorare a eroilor încep după oficierea Sfintei Liturghii la sărbătoarea Înălţării Domnului.

Cu această ocazie, și în județul Gorj, au avut loc ceremonii comemorative de excepție și au fost ținute momente de reculegere pentru eroii neamului românesc.

La Târgu Jiu, conducerea Primăriei, consilierii locali, dar și reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Gorj, au depus coroane de flori la cimitirul Eroilor DIN Târgu Jiu, acolo unde își dorm somnul de veci în jur de 1.700 de soldaţi români, germani, austro-ungari şi sovietici, care au murit în timpul războaielor.

La Motru, primarul orașului, împreună cu autoritățile locale, au depus coroane de flori la monumentele din localitate în cinstea eroilor neamului, picați la datorie, pe timpul războaielor.

Cosmin Morega a promis că în fiecare an va acorda o importanță deosebită eroilor neamului.

A fost intonat Imnul României, iar atmosfera a fost una destul de emoționantă având în vedere că în fața unui monument, era scris din lumânări ”CINSTE!”.

Și la Rovinari, autoritățile locale au celebrat sărbătoarea închinată eroilor națiunii române.

Edilul Orașului, Robert Filip, a transmis că pentru a marca așa cum se cuvine această zi, alături de Consiliul Local al orașului Rovinari, Clubul Elevilor Rovinari și de cele două Școli Gimnaziale, au organizat o manifestare cultural-religioasă la monumentul eroului rovinărean, sublocotenent post-mortem Constantin Laurențiu Lixandru, căzut la datorie la 5 mai 2011 în provincia Zabul din Afganistan.

”Mai mult ca oricând, este o zi a recunoștinței profunde față de cei care, de-a lungul veacurilor, și-au sacrificat viețile pentru patrie, credință, libertate și dreptate.

Lor le datorăm mai mult decât simpla noastră recunoștință. Le datorăm tot ceea ce avem noi astăzi. Le datorăm existența noastră ca stat national unitar și indivizibil.

Pentru a marca așa cum se cuvine această zi, alături de Consiliul Local al orașului Rovinari, Clubul Elevilor Rovinari și de cele două Școli Gimnaziale, am organizat o manifestare cultural-religioasă la monumentul eroului rovinărean, sublocotenent post-mortem Constantin Laurențiu Lixandru, căzut la datorie la 5 mai 2011 în provincia Zabul din Afganistan.

După intonarea imnului național a urmat un ceremonial religios, fiind depuse apoi coroane și jerbe de flori din partea Primăriei Rovinari, Consiliului Local Rovinari, Organizației PNL Rovinari, a celor două Școli Gimnaziale, precum și a Batalionului 26 Infanterie “Scorpionii Roșii”din Craiova.

Cei prezenți la manifestare au putut urmări în încheierea manifestărilor, un program de muzică și poezie susținut de cei mai talentați dintre elevii de la Clubul Elevilor și de la Școlile Gimnaziale Nr.1 și Nr.3 Rovinari.

Și pentru că Ziua Eroilor coincide cu sărbătoarea Înălțării Domnului, închei cu creștinescul, Hristos S-a Înălțat!

Glorie și recunoștiintă eternă eroilor noștri!”, a transmis Robert Filip, primarul orașului Rovinari.

La Drăguțești, Dumitru Ion Popescu împreună cu angajații primăriei, au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor de pe raza comunei.

”Chiar dacă ne găsim încă în pandemie, iar manifestările sunt în continuare în limite sanitare, Primăria comunei Drăguțești nu a uitat de cinstirea eroilor români.

Primarul comunei Drăguțești, Dumitru Ion Popescu, a depus – alături de angajați ai primăriei – coroane de flori la Monumentul Eroilor de pe raza comunei.

Sacrificiul eroilor neamului românesc nu trebuie uitat vreodată!

Hristos S-a înălțat!”, a transmis Dumitru Ion Popescu.

Articole similare

Back to top button