Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocial

Sărbătoare importantă pentru creștini

Este sărbătoare mare pentru creștinii ortodocși, fiind vorba despre Înaltarea Domnului.

Înălțarea Domnului se sărbătorește la 40 de zile de la Invierea Domnului (Sfintele Pasti).

Din secolul al IV-lea Biserica sarbatoreste Inaltarea intr-o zi de joi, inainte de Rusalii.

Înălțarea Domnului reprezintă unul dintre cele douăsprezece praznice împărătești și se sărbătorește anual în joia din săptămâna a șasea de după Paști, la 40 de zile de la Înviere.

La 40 de zile după Înviere, Iisus Hristos S-a înălțat la cer în timp ce îi binecuvânta pe ucenicii Săi, luându-și locul de-a dreapta Tatălui.

Și la Târgu Jiu au avut loc slujbe închinate acestei sărbători.

Preotul Nicolae Chivulescu spune că în această zi de sărbătoare, mântuitorul Iisus Hristos se ridică la ceruri și are o importanță deosebită pentru creștinii ortodocși.

Părintele Chivulescu mai adaugă și faptul că sărbătoarea sfântă a Înălțării Domnului este în strânsă legătură cu cea a Învierii și asta pentru că potrivit Faptele Apostolilor , Isus, după Înviere, s-a arătat acestora timp de 40 de zile, după care s-a înălțat la cer, de față cu ei.

Înainte de Înălțare, Iisus Hristos le-a vestit ucenicilor săi că nu trebuie să plece din Ierusalim până ce nu vor primi pe Duhul Sfânt, ca după primirea Duhului să meargă în lume și să vestească Evanghelia tuturor popoarelor.

Prin Inaltare, Hristos a implinit misiunea pe care a avut-o de la Dumnezeu-Tatal: sa vina in lume, sa Se nasca, sa traiasca, sa sufere, sa moara si sa invie. Inaltarea Domnului a fost un eveniment din istoria Bisericii care s-a petrecut in vazul oamenilor, in lumina si in plina zi.

Cel putin ucenicii Mantuitorului au fost prezenti la Inaltarea Sa, pentru ca intreaga lume sa cunoasca prin ei ca Iisus Hristos S-a Inaltat la cer cu trupul transfigurat prin Inviere.

 

Articole similare

Back to top button