Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocial

”Sunt foarte mâhnit!”

Pe 27 mai 2021, s-au împlinit două veacuri de la asasinarea lui Tudor Vladimirescu, marele Conducător al pandurilor şi al Revoluţiei din 1821, din ordinul conducătorului mişcării «Eteria», Alexandru Ipsilanti, cel care s-a bazat pe faptul că mai mulţi căpitani ai lui Vladimirescu erau nemulţumiţi de măsurile luate împotriva celor care erau consideraţi hoţi şi tâlhari în Ţara Românească.

În fiecare an, la monumentul lui Tudor Vladimirescu de la Padeș, aveau loc ceremonii de excepție cu depuneri de coroane prin care se evidenția recunoștința pentru eroul neamului românesc.

Din păcate, în acest an, deși se celebra un moment important fiind vorba despre împlinirea a 200 de ani de la moartea lui Tudor, nu va mai avea loc niciun eveniment la monumentul de la Padeș și asta pentru că au început lucrările la drumul către acesta cu doar câteva săptămâni înainte de ceremonia tradițională.

Dan Ilie Morega, președintele Fundației Tudor Vladimirescu, spune că este un dezastru tot ce se întâmplă la Monumentul lui Tudor, iar imaginea care este creată din cauza lucrărilor efectuate, este una care îl mâhnește pe acesta.

Acesta face acuzații dure la adresa președintelui Consiliului Județean Cosmin Popescu, dar și la adresa primarului din Padeș, Mihai Troacă, pe care îl acuză de dezastrul în care a ajuns zona Monumentului lui Tudor.

Președintele Institutului de Politici și Investigații Publice a cerut, încă din 2017, să fie alocate fonduri fie pentru reabilitarea drumului județean care trece prin Padeș, fie pentru reabilitarea monumentului tocmai pentru că, anul acesta, s-au împlinit 200 de ani de la Revoluția lui Tudor Vladimirescu din 1821.

Stadiul lucrărilor la monument, motiv de nemulțumiri, se văd cu ochiul liber într-un filmuleț care demonstrează că zona supusă modernizării nu seamănă deloc cu un șantier organizat, ci dimpotrivă.

Morega acuză că lucrările sunt făcute prost la monument și că a fost distrus un gard viu vechi de peste 100 de ani.

Acesta spune că pe data de 6 iunie va merge la monument și va depune coroane de flori.

Primul monument construit pe Câmpia Soarelui de la Padeș în cinstea lui Tudor Vladimirescu a fost un obelisc, de fapt o troiță din lemn, cu însemnarea ,,Tudor Vladimirescu, 1821-1921”. Troița a fost ridicată de Comitetul Școlar din Padeș, în urma unei întruniri organizate din inițiativa învățătorului Nicolae I.

Articole similare

Back to top button