Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Grijă mare! Inundații în Gorj

Ploile căzute în această perioadă fac ravagii in județul Gorj. Zeci de gospodării au fost inundate, iar pompierii gorjeni au fost nevoiți să intervină pentru gestionarea mai multor situații de urgență.

Astăzi conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj la nivelul judeţului nostru două gospodării de pe raza municipiului Târgu Jiu şi comunei Jupâneşti au fost inundate. Pompierii militari din cadrul detaşamentului de Pompieri Târgu Jiu au intervenit cu mijloace din dotare, pentru evacuarea apei.

Inundațiile pot provoca vătămări și pierderi de vieți omenești, costuri economice considerabile, precum și daune la nivelul mediului și al patrimoniului cultural. Inundațiile grave au devenit din ce în ce mai frecvente în România.

Daunele produse de inundații variază în funcție de gradul de vulnerabilitate al receptorului afectat. În aceste condiții, România rămâne una din țările cele mai vulnerabile la aceste fenomene, în primul rând, din cauza carenței unei infrastructuri durabile pentru protecția împotriva hazardelor și din cauza exploatării în mod irațional a teritoriului, cum ar fi exploatarea irațională a lemnului.

Reamintim că în aceeași perioadă a anului trecut România se confrunta cu o situație dramatică. Inundațiile afectaseră 161 de localități din 29 de județe. Pompierii au intervenit atunci pentru evacuarea apei din 387 de case, 578 curți și 219 beciuri sau subsoluri. Totodată, vântul puternic a doborât 7 stâlpi de electricitate și 5 copaci, iar pompierii au acționat pentru degajarea acestora. Trei persoane au murit în acea perioadă, după ce au fost luate de viitură, 71 de oameni au fost evacuați, iar aproape 400 de case și 600 de curți au fost inundate

Articole similare

Back to top button