Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitatePentru indexSliderSocial

Chipul lui Tudor peste tot în Târgu Jiu

Tudor Vladimirescu reprezintă una dintre figurile tragice ale istoriei naţionale. Importanţa revoluţiei conduse de el în urmă cu 200 de ani a fost una incontestabilă, chiar dacă au existat numeroase manipulări ale tendinţelor şi resorturilor acesteia în perioada comunistă. Cert este că revoluţia de la 1821 a reprezentat un cutremur care a reaşezat o parte dintre straturile societăţii autohtone, cu această ocazie dispărând domniile fanariote, dar s-au şi însămânţat ideile care au rodit ceva mai târziu, în anul revoluţionar 1848 şi mai ales în 1877, când am obţinut independenţa faţă de Imperiul Otoman.

Elevii de la Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu”, în parteneriat cu Teatrul Dramatic Elvira Godeanu au luat hotărârea să îi anunțe pe locuitorii municipiului Târgu Jiu de evenimentul de excepție dedicate lui Tudor Vladimirescu, care va avea loc în iunie, într-un mod inedit.

Așadar, noul afiș reprezintă de fapt prin desene cu chipul eroului neamului românesc, amplasate în scări de bloc, pe Teatrul Dramatic Elvira Godeanu, dar și în mai multe zone ale orașului.

Pe imaginile amplasate în oraș se poate observa chipul lui Tudor Vladimirescu, iar sub este scris ”Cazul lui Tudor Vladimirescu”, pentru a scoate in evidenta spectacolul care va avea loc pe data de 9 iunie.

Așadar, teatrul Dramatic Elvira Godeanu a pregătit un eveniment de excepție, spectacol ce va prezenta viața și faptele lui Tudor Vladimirescu.

La acest proiect inedit vor participa și dansatorii de la „Doina Gorjului“, dar și mai mulți actori gorjeni.

Din distribuția spectacolului va face parte și o trupă Rock, acest eveniment fiind unul fără precedent și asta datorită participării unor instituții emblematice din județul Gorj.

Trupa Bucium va asigura muzica pentru spectacol și, cu siguranță, acest produs cultural nemaiîntâlnit va avea un real succes în județul Gorj.

Prin acest eveniment deosebit se va putea aduce în prim-plan o lume pierdută, de acum 200 de ani.

Revoluţia lui Tudor a reprezentat preludiul formării statului modern, o afirmare a conştiinţei naţionale, rezultat al dezvoltării unitare a naţiunii române.

 

 

Articole similare

Back to top button