Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitatePoliticaSlider

”Eu nu pot să trăiesc cu banii ăștia!”

”Eu nu pot sa traiesc cu banii astia!” Este una dintre putinele reactii pe care le au parlamentarii de Gorj in momentul in care sunt intrebati ce parere au despre faptul ca le-au fost eliminate indemnizatiile speciale. Noua fosti parlamentari gorjeni au ales sa conteste aceasta decizie in instanta, iar Raluca Turcan, ministrul Muncii, a cosniderat situatia drept ”un gest rusinos”.

Plenul reunit al Parlamentului a votat, pe 17 februarie, proiectul de lege al PSD privind eliminarea pensiilor speciale pentru deputați și senatori, după ce comisia de statut a respins cele două inițiative legislative ale PNL și USR. Cu 357 de voturi pentru și niciun vot împotrivă, eliminarea pensiilor speciale a fost adoptată.

Această decizie a fost una care a stârnit discuții, iar foștii parlamentari s-au revoltat.

În Gorj, nu mai puțin de nouă foști parlamentari au dat în judecată secretariatele generale ale Camerei Deputaților și Senatului, solicitând anularea deciziei prin care le-au fost tăiate pensiile speciale.

Așadar, este vorba despre Dan Ilie Morega, Florin Cârciumaru, Vasile Popeangă, Ștefan Popescu Bejat, Elvira Șarapatin, Scarlat Iriza, Ion Mocioi, Constantin Drumen și Aurică Popescu.

Aceștia critică dur decizia luată de actuala conducere a țării, dar și declarația Ralucăi Turcan care a spus că gestul de a contesta această decizie de a se anula indemnizațiile speciale, este unul rușinos.

Scarlat Iriza, fost deputat și senator, spune că de când s-au anulat aceste indemnizații, suma pe care o primea lunar era una îndestulătoare, fiind ridicată undeva în jur de 20 de mii de lei, pe când, acum încasează lunar doar 3.200 de lei. Iriza spune că ”nu poate trăi cu banii aceștia”, având în vedere că pe timpul mandatelor de senator și deputat a fost privat de anumite funcții care, în prezent, îi puteau crește pensia lunară.

Iriza mai spune că această hotărâre nu ar fi trebuit să fie luată pentru că este dreptul tuturor foștilor parlamentari să beneficieze de această pensie specială.

Și Dan Ilie Morega, fostul deputat liberal, este revoltat de hotărârea luată de actuala Guvernare.

Morega spune că această indemnizație este una infimă, care nu ar fi trebuit anulată.

Cât despre afirmația făcută de Raluca Turcan, a mai adăugat, că nu ar trebui să facă asemenea afirmații pentru că este una dintre persoanele care a contribuit la distrugerea economiei României.

De asemenea, și fostul parlamentar Vasile Popeangă spune că anularea indemnizațiilor special pe care le primeau i-a afectat. În continuare, și acesta așteaptă să vadă ce decizie va lua instanța.

Dosarul foștilor senatori și deputați a fost înregistrat la Tribunalul Gorj pe data de 14 aprilie. Primul termen de judecată a fost stabilit pe data de 17 iunie. La scurt timp, pe 22 aprilie, o acțiune similară a fost deschisă în instanță de către fostul primar din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru. Acesta are activ doar un mandat de senator, în legislatura 2016-2020, iar cererea se va judeca la începutul lunii iunie.

Totodată, nici fostul deputat Vasile Popeangă nu s-a lăsat mai prejos, iar Tribunalul Gorj, secția Conflicte de Muncă și Asigurări Sociale, i-a înregistrat cererea pe data de 29 aprilie, nefiind încă fixat primul termen de judecată. Fostul finanțist a fost deputat vreme de două mandate, în perioada 2008-2016.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a catalogat drept ruşinos gestul foştilor parlamentari, inclusiv a celor care provin din PNL, de a contesta în instanţă decizia anulării pensiilor speciale. „Faptul că au fost anulate indemnizațiile speciale e o dovadă de voinţă politică a actualei majorităţi parlamentare. Declaraţii aţi mai avut până acum, dar vot concret nu. Aşadar, voinţă a existat, comportamentul celor care au contestat această decizie mi se pare ruşinos”, a spus aceasta.

Până în luna martie, peste 800 de foști senatori și deputați au încasat pensii speciale, bugetul alocat fiind de circa 40 de milioane de lei.

 

 

Articole similare

Back to top button