Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateCulturaSlider

Prefectura Gorj va fi reabilitată

Prefectura Gorj va intra într-un proces de modernizare și reabilitare. Este promisiunea făcută chiar de prefectul județului, Corneliu Răducan Morega, care spune că această construcție unică trebuie să fie refăcută pentru că, atât la interior, cât și la exterior, instituția a început să aibă de suferit din cauza timpului care a trecut și și-a lăsat amprenta asupra construcției.

Acesta spune că Sala Maura este cea mai predispusă riscului de degradare pentru că de-a lungul timpului, ploaia a pătruns prin tavanul clădirii, iar vopseua a început să se desprindă. Elementele decorative ale sălii sunt puse și ele în pericol.

Prefectul zice că anul acesta nu au fost prinse sume de bani pentru aceste lucrări, mai ales că imobilul este considerat monument istoric, iar documentația este mai stufoasă.

Corneliu Răducan spune că va merge la București pentru a putea demara procedurile de finanțare,  lucrările de reabilitare putând să înceapă cel mai sigur anul viitor.

Constructia Prefecturii județului Gorj a fost inceputa pe locul Arestului Preventiv al orasului si al unor terenuri particulare, dupa planurile arhitectului Petre Antonescu. În 2004, clădirea a fost declarată monument istoric.

Piatra de temelie a Palatului Administrativ a fost pusă în data de 22 august 1898, iar pe pergamentul pus in temelie este scris: „Anul mântuirii una mie opt sute nouazeci si opt , luna august, asezatu-sa‘a peatra de temelie a palatului municipal al orasului Tg-Jiu”.

Articole similare

Back to top button