Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Începe febra grădinițelor

Luna mai aduce noi griji pentru părinți. Preșcolarii trebuie reînscriși la grădiniță, iar pentru cei care vor merge în septembrie la grupa mică dosarele se depun la sfârșitul acestei luni.

Înscrierea pentru anul școlar 2021-2022 începe pe 31 mai, iar reînscrierea pentru copiii care frecventează deja grădinița a avut startul ieri. Anul trecut au fost introduse opțiunile de a trimite actele și cererea de înscriere prin email și prin telefon, iar în 2021 se păstrează aceste facilități pentru părinți.

Etapa de validare a fișelor și de completare a dosarelor cu documentele necesare se va desfășura la momentul comunicării de către unitatea de învățământ pe zile și intervale orare, în ordinea în care cererile au fost introduse în aplicație, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție. Comunicarea va fi postată atât  pe site-ul unității de învățământ cât și la avizier, potrivit indicațiilor de la Ministerul Educației.

În situația în care într-o unitate de învățământ numărul cererilor de înscriere a copiilor este mai mare decât cel al locurilor libere, vor fi aplicate succesiv criterii de departajare generale și specifice. Și la nivelul județului Gorj există astfel de probleme, însă Inspectoratul Școlar a aprobat extinderea unor grupe atât la grădinițele cu program normal cât și la cele cu program prelungit.

Unitățile de învățământ preșcolar particular au obligația de a afișa și informații privind statutul grădiniței, respectiv autorizarea de funcționare provizorie ori acreditarea ARACIP.

Articole similare

Back to top button