Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Prefectul insistă pentru PUG

Reprezentantul Guvernului în teritoriu insistă asupra Planului Urbanistic General al municipiului Târgu Jiu despre care se vorbește de ani de zile. Realizarea PUG-ului a fost și un obiectiv pentru alegerile parlamentare la care Corneliu Răducan a candidat pentru funcția de senator și se pare că încearcă să-l atingă și din postura de Prefect.

Corneliu Răducan Morega a discutat cu  arhitecți și angajați în urbanism, pentru a grăbi elaborarea planului. Prefectul spune că instituția nu este parte în contractul dintre Primăria Târgu Jiu și societatea care se ocupă de proiectare, însă încearcă să vină în sprijinul autorităților locale pentru a reduce birocrația.

Prefectul spune că vrea să o ajute pe fosta sa colegă, Mihaela  Pîrvulescu, acum ocupanta scaunul de arhitect la Primăria municipiului Târgu Jiu, pun ându-i la dispoziție experiența sa de arhitect de-a lungul anilor. De asemena, Răducan –Morega spune că va sta și la dispoziția firmei de la București dacă aceștia vor avea nevoie de sprijin.

Planul Urbanistic General stabilește direcțiile de dezvoltare a municipiului pentru următorii 10 ani. Ultimul PUG a fost făcut în urmă cu 25 de ani, așadar de mai bine de 15 ani a expirat. În 2007 a fost semnat contractul de proiectare cu societatea din București, însă s-a mers din prelungire în prelungire până în prezent. Primul pas în realizarea unei documentații de urbanism este consultarea publicului, lucru care încă nu s-a efectuat.

Articole similare

Back to top button