Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Gorjul în top trei județe cu rată mică de infectare

Vaccinarea, distanțarea, dar și masca au făcut ca județul Gorj, locul de unde anul trecut a fost confirmat primul caz de îmbolnăvire cu coronavirus din țară, să dea primele semne de vindecare.

Aici se înregistrează o rată mica de infectare, Gorjul fiind printre primele trei județe cu un număr scăzut de îmbolnăviri cu coronavirus din ţară. Este de precizta faptul că, la aproape cinci luni de la debutul campaniei de vaccinare, un sfert din populaţie s-a imunizat deja cu cel puţin o doză.

Corneliu Răducan Morega, prefectul Gorjului, spune că în prezent, județul are o rată de infectare cu coronavirus de 0,35, iar în municipiul Târgu Jiu, incidența este 0,23.

Acesta transmite că 21 de localități de pe raza județului Gorj au 0 cazuri confirmate în ultimele două săptămâni, iar una dintre motivele pentru care rata de infectare cu coronavirus se menține scăzută, este aceea că cetățenii au înțeles necesitatea vaccinării, dar și a purtării măștii de protecție.

Mesajul prefectului pentru gorjeni este să continue să se vaccineze pentru că în acest fel vom putea reveni la normalitate.

Pe primul loc cu cele mai puține infectări cu coronavirus se situeazăse situează Suceava cu 0,38, pe locul doi Gorjul, iar pe locul trei Maramureșul cu o rata de 0,46.

Până astăzi, 4 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.059.331 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.000.451 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 994 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Articole similare

Back to top button