Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Unde merg banii de la CJ Gorj

Bugetul Gorjului a fost aprobat în final zilele acestea. Președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu spune că a fost votat în unanimitate, iar prioritare au fost investițiile.

Prima dată s-a avut în vedere asigurarea cofinanțării pentru proiectele europene și a finanțării documentațiilor tehnice pentru proiectele ce ar urma să fie depuse pe Programele naționale.

De asemenea, s-a avut în vedere și alocare sumelor necesare bunei funcționări a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj. La fel ca în alți ani, și de această dată se înregistrează un deficit bugetar. Cosmin Popescu speră ca la rectificarea bugetară de la sfârșitul sezonului estival să fie asigurată partea de funcționare care revine obligatoriu statului român prin bugetul asigurărilor sociale de stat și de sănătate.

În ceea ce privește noile lucrări finanțate din venituri proprii, ieri a fost semnat contractul pentru modernizarea a încă 3 secții de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Este vorba despre Medicală I, Gastro-enterologie și Neonatologie. Săptămâna viitorare va fi semnat contractul de furnizare a paturilor de Terapie Intensivă și a instrumentarului medical solicitat. Totodată va fi reluată licitația pentru ventilatoare, întrucât data trecută nu a fost prezentată nicio ofertă.

În zona rețelei de drumuri județene, Consiliul asigură partea de cofinanțare pentru două drumuri din Programul Regional ce au termen de finalizare anul 2022.  Din fonduri proprii vor fi plătiți 2-3 kilometri de covor asfaltic la Padeș, pentru asigurarea unei circulații fluide până la Monumentul Tudor Vladimirescu.

Articole similare

Back to top button