Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Când revin elevii la școală

După ce pandemia i-a ținut acasă luni de zile, copiii vor lăsa deoparte laptopurile sau tabletele și își vor umple, din nou, ghiozdanele cu manuale și caiete.

Vor retrăi emoțiile revederii cu colegii de pe data de 5 mai, când se vor reîntoarce la școală.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că toți elevii vor reveni în bănci din 5 mai, cu excepția celor din clasele terminale, care se vor întoarce la ore din 10 mai.

Cei de clasa a VIII-a vor avea cursuri până pe 11 iunie.

Această lună este foarte importantă pentru pregătirea lor și nu se justifică condiția de înjumătățire a efectivelor de elevi în clasele terminale, în condițiile în care cei de clasa a patra, de exemplu, pot veni cu efectivele complete.

Cîmpeanu mai spune că pentru școlile speciale este esențial să se permită prezența fizică, fiind vorba despre 27.750 de elevi cu tulburări, inclusiv din spectrul autist, care au nevoie de prezență fizică, au nevoie de cabinete de stimulare poli-senzorială, psihomotorie, de locomoție, de kinetoterapie, care în nici un caz nu pot fi asigurate în online.

Școala de acasă a fost ușoară pentru elevii care cunoșteau mediul online, dar, potrivit cifrelor oficiale, în România, 65.000 de copii au rămas în afara orelor de curs, în afara propriei vieți școlare.

În nenumărate familii din România există un singur telefon mobil. Telefon folosit de tata, de mama și, în pandemie, de doi sau trei copii care trebuie să intre pe platformele online pentru lecții.

Lipsiți de sprijinul familiei și/sau fără mijloace tehnice ca să poată lua parte la lecțiile online, aceștia au abandonat.

Articole similare

Back to top button