Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SliderSocialUltima ora

Depozitul rămâne închis

Instanța a judecat și astăzi contestația Polaris la actul de suspendare a autorizației de mediu emis de Agenția pentru Protecția Mediului Gorj. Deja de mai bine de o lună se discută problema gunoaielor din Gorj, astăzi fiind ultimul termen după două amânări. Zeci de oameni s-au strâns în fața Palatului Justiției, locuitori ai cartierului Bârstești-Slobozia. Oamenii au protestat afectați de mirosul greu provenit de la Groapa de Gunoi.

Proteste au avut loc de mai multe ori în fața instituțiilor în speranța că cetățenii vor respira în sfârșit aer curat. Și de această dată au venit în fața Judecătoriei, susținându-și cauza, mai ales că mai multe asociații au fost prezente în sală pentru a-și susține cauza. Aceștia susțin că dacă depozitul nu va rămâne închis, întregul municipiu va avea de suferit.

Oamenii vor ca prin aceste proteste să sensibilizeze autoritățile locale și mai ales administratorul gropii de gunoi  pentru a demara investițiile promise. Cetățenii spun că poluarea a crescut în fiecare an, iar protestul este singura lor formă de a-și putea arăta nemulțumirea.

Protestatarii spun că poluarea afectează inclusiv apele din zonă. Dacă înainte iazurile erau populate cu pești, în prezent nici broaștele nu ar mai trăi în acel loc.

Instanța a decis în jurul orei  16:00 că Depozitul de Deșeuri rămâne închis. A fost respinsă acțiunea societății Polaris de a fi anulată suspendarea autorizației de mediu, așadar bătălia a fost câștigată de cetățeni de această dată. Totuși decizia nu este încă definitivă, iar Polaris ar putea să o atace în următoarle zile.

Articole similare

Back to top button