ActualitateSliderUltima ora

Târgu Jiu se îndreaptă spre scenariul verde

Situația epidemiologică de la nivelul municipiului Târgu Jiu pare că se îndreaptă pe drumul cel bun. De mai bine de o săptămână, rata de infectare este într-o continuă scadere. Dacă miercuri, 7 aprilie incidența înregistrată în Târgu Jiu era de 1,59 la mia de locuitori, astăzi se pare că a scăzut la 1,11.

Primarul Marcel Romanescu este extrem de încrezător, afirmând astăzi că municipiul Târgu Jiu se îndreaptă sigur spre scenariul verde. De asemenea, edilul a ținut să sublinieze faptul că incidența se apropie să scadă sub 1 la mie, astfel că după vacanța de Paște, școlile se vor putea redeschide pentru toți copiii.

În ceea ce privește situația sărbătorilor Pascale, Romanescu susține că a discutat deja cu cei doi protopopi de la nivelul municipiului despre organizarea manifestărilor în siguranță, respectându-se toate măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu coronavirus. Edilul își dorește ca în perioada sărbătorilor târgujienii să dea dovadă de responsabilitate și indicele să rămână în continuare într-un trend descendent.

Mâine va fi ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în care se va stabili dacă municipiul Târgu Jiu va intra în scenariul verde, aplicându-se astfel noi măsuri.

https://youtu.be/56XdFoRJeqM

Articole similare

Back to top button