ActualitateSliderUltima ora

România, peste 1 milion de infectări

România a înregistrat azi un număr de 2.323 de noi cazuri covid. Numărul scăzut de noi cazuri se datorează numărului scăzut de probe prelevate. Doar 12.593 de teste au fost efectuate la nivel național, astfel că rata de pozitivare este de aproximativ 18,5%.

Observăm o creștere a numărului deceselor COVID-19. 113 de români au murit în urma infectării cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore.

Numărul românilor aflați în stare gravă la terapie intensivă se menține extrem de ridicat, 1.529 de pacienți fiind internați în acest moment.

De la debutul pandemiei și până în prezent, peste 1 milion de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus au fost confirmate.

910.298 de pacienți au fost declarați vindecați, iar 25.248 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

La nivelul județului Gorj, numărul de noi cazuri raportate este 17

Din nefericire a fost înregistrat un deces în urma infectării cu noul coronavirus. Este vorba despre o femeie în vârstă de 62 de ani care prezenta și alte afecțiuni medicale.

De la începutul pandemiei, 8.893 de persoane au fost confirmate pozitiv pe raza județului Gorj.

8.267 de gorjeni s-au vindecat, iar 414 au decedat.

În ceea ce privește coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, județul Gorj înregistrează 1,16 la mie, fiind situat în scenariul verde.

În prezent 12 județe se află în scenariul roșu, printre care și municipiul București. Cea mai mică rată de infectare înregistrată este în județul Suceava  –  0,89 la mie, iar la polul opus județul Ilfov înregistrează cea mai mare rată de incidență 7,34.

Articole similare

Back to top button