Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateCulturaSliderUltima ora

Festival „Memorial Liviu Dafinescu”

Festivalul Jocului și Portului Popular pentru Tineret „Memorial Liviu Dafinescu” va avea loc și în acest an, însă din pricina pandemiei și a restricțiilor și măsurilor impuse de aceasta, se va desfășura exclusiv în mediul online.

Consiliul Județean Gorj, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, Asociația Culturală „Liviu Dafinescu”, Școala Populară de Arte și Palatul Copiilor Târgu Jiu, organizează edișia a XVIII-a a festivalului închinat marelui Liviu Dafinescu, omul care timp de peste un deceniu a condus Ansamblul Folcloric „Doina Gorjului”.

Festivalul este deschis formațiilor de dansuri populare de la nivelul școlilor generale și liceelor, al cluburilor și palatelor copiilor, de la secțiile externe ale Școlii Populare de Arte Târgu Jiu, precum și ale așezămintelor culturale din județ. Sunt admise în concurs formații de copii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, dar și formații de adolescenți cu vârste între 14 și 19 ani.

Dat fiind faptul că festivalul se va desfășura online, participanții vor transmite până la data de 10 aprilie o înregistrare audio-video a unei suite de dansuri populare de maxim 5 minute, înregistrată în perioada mai 2019 – martie 2021, o mică descriere a ansamblului, în format video care să nu depășească 3 minute, realizată de către instructorul, directorul ori coordonatorul ansamblului, precum și câte o fotografie color a formației sau ansamblului în funcție de caz. Toate documentele vor fi trimise pe adresa de email a CJCPCT Gorj cultura@traditiigorj.ro și pe adresa de email andreea.epure92@gmail.com

Formațiile participante vor primi diplome în format online, până cel târziu la data de 30 mai.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj își dorește ca pe data de 23 aprilie să organizeze o manifestare prin care membrii ansamblurilor din județ să fie îmbrăcați în costume tradiționale și să adopte poziții de statui vivante.

Conducerea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj face apel către toate localitățile unde există ansambluri folclorice să participe la acest festival.

Articole similare

Back to top button