Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Încă în stradă și după două luni

După aproape două luni de proteste în Piața Prefecturii, minerii sunt încă acolo și scandează revendicările pentru a fi auziți de către cei cu putere de decizie.   Înarmați cu pancarde ce conțin mesajele lor, minerii spun că nu vor ceda și continuă să strige „unitate!”.

Guvernul a aprobat banii necesari pentru achiziționarea certificatelor de CO2 de către Complexul Energetic Oltenia, însă minerii nu sunt în totalitate muțumiți. Aceștia spun că este de fapt un „ajutor de restructurare”, iar salariații îl privesc cu îngrijorare. Banii vin în paralel cu Planul de restructurare pe care angajații CEO nu îl cunosc, neștiind dacă vor mai avea sau nu locuri de muncă în viitorul apropiat.

Sindicaliștii spun că în primă etapă s-a mers cu rămânearea a 5 grupuri energetice, însă acum se pare că vor fi doar 3.  Mai mult, aceștia declară că banii de la guvern nu vor rămâne la CEO și compară situația cu pompierii care ar trebui să plătească apa pe care o consumă la stingerea incendiilor.

Dacă vor rămâne doar 3 grupuri, sindicalistul spune că vor mai lucra doar aproximativ 3000 de salariați, acest lucru având un impact major asupra economiei din Gorj.

Oamenii spun că protestează în continuare pentru aprobarea proiectului legislativ privind încadrarea minerilor și energeticienilor la condiții speciale de muncă, astfel încât în urma restructurării să beneficieze de o minimă protecție socială.

Articole similare

Back to top button