Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Au început simulările! Ce spun elevii?

Simularea de bacalaureat a început astăzi la ora 09:00, când elevii de liceu au primit subiectele pentru prima probă, mai exact pentru Limba și Literatura Română.

Marți este programată proba obligatorie a profilului, urmată miercuri de proba la alegere a profilului și specializării, iar joi de proba de limba și literatura maternă.

La profilul real, elevii au avut de rezolvat, la primul subiect, mai multe cerințe pornind de la un fragment al lui Jean Bart despre Ion Creangă.

La subiectul II, liceenilor li s-a cerut să prezinte rolul notațiilor autorului într-un fragment aparținând lui Ioan Luca Caragiale, iar la ultimul subiect a fost prezentarea particularităților unui text narativ aparținând lui Ioan Slavici.

La profilul umanist, subiectul al III-lea a fost diferit. Elevilor li s-a cerut să prezinte particularitățile de construcție a personajului într-un text narativ studiat, aparținând lui Ioan Slavici.

Întrebați cum li s-au părut subiectele, majoritatea elevilor au fost de părere că nu au fost grele, în cazul în care s-au pregătit temeinic.

La nivelul județului Gorj, prezența la prima probă a simulării de bacalaureat a fost de 72,56%, adică dintr-un număr total de 3.131 de elevi, doar 859 nu s-au prezentat.

Notele obținute de elevi la simularea de bacalaureat nu se contestă, nu se afișează, nu sunt făcute publice și sunt analizate la nivelul fiecărei clase.

Din cauza numărulu mare de infectări noi, dar și a ratei de peste 6 la mia de locuitori, în 78 de licee din totalul de 1.577 din toată țara, nu se organizează simulările de bacalaureat.

Articole similare

Back to top button