Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Bust Tudor Vladimirescu la Polovragi

De Ziua Olteniei, sărbătorită la data de 21 martie, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj împreună cu primăria Polovragi vor amplasa un bust al lui Tudor Vladimirescu chiar în fața UAT-ului.

Centrul a ales să marcheze sărbătoarea din acest an, prin dezvelirea bustului pentru a aduce încă un omagiu Marelui Pandur chiar în locul pe care acesta l-a făcut memorabil. Bustul este realizat de sculptorul basarabean Eric Perjovschi.

Tudor Vladimirescu a fost prezent în anul 1821 la Polovragi, fortificând mănăstirea pentru a putea fi folosită ca bază de operațiuni militare.

Inițiatorul proiectului, Ion Cepoi, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, a propus ca data de desfășurare a evenimentului să fie ziua de 21 martie, zi în care, prin Legea 65/2017, a fost declarată oficial Ziua Olteniei. În expunerea de motive s-a specificat că data a fost aleasă pentru a omagia personalitatea lui Tudor Vladimirescu.

Sculptura a fost realizată în cadrul proiectului „Bursa Brâncuși”, proiect ce reprezintă un omagiu adus marelui sculptor.

În cadrul evenimentului de la Polovragi se va lansa și o carte scrisă de Nelu Vasile, o carte care cuprinde ce a însemnat și ce înseamna Tudor Vladimirescu în memoria românilor.

Conform Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, proiectul „Bursa Brâncuși” are ca obiectiv realizarea, cu sprijinul unor artiști plastici din țară și din afara ei, a unor spații artistice distincte care să mărească vizibilitatea unora dintre localitățile reprezentative ale Gorjului. Astfel, până în prezent, s-au realizat și amplasat creații sculpturale la Peștișani, Săcelu, Rovinari, Bâlteni și Țânțăreni.

Articole similare

Back to top button