Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocial

Se anunță noi restricții!

Creșterea cazurilor de infectare ar putea atrage noi restricții impuse la nivel național. Zilnic crește numărul testelor pozitive și se pare că formele devin mai agresive. Deși restricțiile date în noiembrie anul trecut nu au fost ridicate nici după aproape jumătate de an, autoritățile se gândesc să le înăsprească.

Românii deja s-au obișnuit ca în fiecare lună Starea de alertă să fie prelungită, însă de această dată ar putea intra în vigoare și noi restricții odată cu aceasta. Ultimele măsuri au fost luate în noiembrie, odată cu valul 2 al pandemiei. De atunci, toate magazinele se închid la ora 21.00 cu excepția farmaciilor și benzinăriilor, iar începând cu ora 23.00, circulația este condiționată de declarația pe propria răspundere. La acea vreme România înregistra în jur de 10 000 de cazuri zilnice și aproximativ 200 de decese în 24 de ore.

După câteva săptămâni raportările erau mai bune, mai ales cele de la începutul lui 2021. De la jumătatea lunii februarie au început din nou să crească infectările, România depășind treptat prag după prag și ne apropiem din nou de 5000 de teste pozitive în doar 24 de ore.

Autoritățile se gândesc deja la noile măsuri care ar putea intra în vigoare odată cu o nouă prelungire a stării de alertă. Ministrul sănătății a fost întrebat luni despre posibilele noi restricții, iar acesta a precizat că o astfel de măsură nu este exclusă.

Începând cu următoarea lună de stare de alertă ar putea fi modificat intervalul orar în care sunt în vigoare restricțiile de circulație. Astfel, declarația pe propria răspundere ar deveni obligatorie începând cu ora 22.00, nu cu 23.00 așa cum este în prezent. Mai mult și terasele și restaurantele și-ar modifica programul și s-ar închide cu o oră mai devreme.

Și purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență spune că dacă situația o va impune, vor fi luate noi măsuri restrictive, deși speră ca numărul testelor pozitive să scadă în următoarea perioadă.

Starea de alertă în care ne aflăm deja ce câteva luni bune, ar urma să expire pe 14 martie, în ziua în care acum un an, Președintele Klaus Iohannis a decretat pentru prima dată în România post-decembristă Starea de Urgență pentru o perioadă de 30 de zile.

Articole similare

Back to top button