Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Pregătiri pentru etapa III de vaccinare

Cea de-a treia etapă a vaccinării este programată să înceapă în aprilie, însă oamenii se vor putea programa chiar din această lună. . Populația generală se va programa la imunizare cu unul dintre cele 3 seruri aprobate de autoritățile din România, însă unele localități ar putea fura startul.

Premierul româniei, Florin Cîțu a anunțat că persoanele din etapa a III-a de vaccinare împotriva Covid-19 s-ar putea vaccina chiar mai devreme dacă există locuri libere și persoanele din etapele I sau II nu doresc să se vaccineze.

De asemenea, zonele unde sunt raportate tot mai multe cazuri de infectare ar putea și ele să înceapă vaccinarea populației generale mai devreme.

Din 15 martie vor intra în vigoare și listele de așteptare. Fiecare persoană care își va crea un cont pe platforma guvernului va alege opțiunea de a se programa pe lista de așteptare prin alegerea centrului de vaccinare. Dacă în respectivul centru vor fi locuri disponibile, persoana va fi anunțată prin sms și email și va avea la dispoziție acel loc liber pentru 24 de ore, timp în care va confirma programarea.

Astfel, după 15 martie centrele de vaccinare vor putea fi vizualizate doar din această listă de așteptare. Coordonatorul campaniei de imunizare spune că astfel se va ușura procesul de programare efectivă și va permite gestionarea persoanelor în  funcție de numărul de doze.

Totodată, din a doua jumătate a lunii martie vor fi înființate aproximativ 50 de noi cabinete de vaccinare în care se va folosi vaccinul Moderna. În județul Gorj însă nu va fi deschis niciun astfel de centru din lotul de 50 anunțat de Gheorghiță.

Până la începutul lunii martie s-au administrat peste un milion și jumătate de doze de vaccin pe întreg teritoriul României.

Articole similare

Back to top button