Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Gamă variată a programelor de formare

AJOFM Gorj a organizat în luna ianuarie 2 cursuri de formare profesională la care au participat 45 de persoane, pentru ocupațiile de: operatori introducere-validare-prelucrare date și comunicare în limba germană.

AJOFM își propune ca în perioada următoare să organizeze cursuri în domenii variate, în funcție atât de cerințele angajatorilor, cât și ale șomerilor. În planul de formare profesională sunt vizate cursuri de calificare pentru: agenți de securitate, administrator pensiune turistică, brutar, cofetar, cameristă, contabil, dar și comunicare în limba engleză și germană.

Romeo Chiriac, directorul executiv al AJOFM, susține că prin programele de formare au fost finanțate în luna ianuarie, ucenicie la locul de muncă pentru 7 persoane pentru cursul de îngrijitor spații verzi. În prezent există solicitări ce urmează a fi aprobate și finanțate pentru cursurile de confecționer cablaje auto, dar și confecționer articole textile.

În luna ianuarie, 243 persoane au reușit să fie încadrate în muncă datorită acestor programe de formare la nivelul județului Gorj, dintre acestea 96 sunt persoane cu domiciliul în mediul urban și 147 în mediul rural. 201 de contracte au fost încheiate pe o perioadă nedeterminată și 42 pe o perioadă determinată.

Prin programul de ocupare, AJOFM a reușit să încheie în anul 2020 un număr de 1623 de convenții. Persoanele care au beneficiat de aceste convenții au fost și persoane cu vârsta peste 45 de ani, persoane cu dizabilități, absolvenți și persoane unice susținătoare a familiilor monoparentale.

AJOFM a acordat în continuare prime persoanelor care respectă anumite condiții. Dintre persoanele care au fost recompensate, fac parte și: foști șomeri neindemnizați care s-au încadrat cu contracte de muncă pe perioadă mai mare de 3 luni, absolvenți și persoanele care și-au găsit loc de muncă la peste 50 de km, unde este necesară schimbarea domiciliului.

Articole similare

Back to top button