Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Mii de români nu respectă măsurile

Polițiștii și jandarmii au aplicat, în perioada 19-21 februarie în România, zilnic peste 5.500 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 900.000 de lei, ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei.

Pandemia generată de infecția cu virusul SARS-CoV-2 a avut un impact major la nivel național. În prezent peste 780.000 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus au fost înregistrate pe

teritoriul României. Numărul cazurilor noi și al deceselor se menține destul de ridicat, însă măsurile și restricțiile impuse se pare că nu sunt prioritare pentru români, date fiind și numeroasele sancțiuni aplicate.

La nivelul județului Gorj, în weekend 512 de sancțiuni au fost înregistrate ca urmare a nerespectării măsurilor de purtare a măștilor de protecție, în valoare totală de peste 68.000 de lei.

Inspectoratul de Poliție Județean Gorj a transmis că în ultimele 24 de ore au fost desfășurate 15 acțiuni de verificare cu efective mărite în sistem integrat, sub coordonarea Instituției Prefectului, împreună cu celelalte instituții implicate, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În total, 229 de  polițiști, jandarmi și polițiști locali, lucrători ai ISU Gorj, reprezentanți ai ANPC, ANSVSA și ai Ministerului Sănătății au acționat în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, terase și mijloace de transport în comun.

În cadrul acțiunilor, au beneficiat de activitățile informativ-preventive și au fost verificate peste 1.200 de persoane, 90 de societăți comerciale, precum și peste 320 de autovehicule și mijloace de transport în comun.

Au fost constate nereguli astfel că polițiștii gorjeni au aplicate mai multe sancţiuni contravenţionale.

Spre exemplu, la nivelul municipiului București, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la o anumită adresă se organizează jocuri de noroc cu participarea unui număr mare de persoane și se consumă băuturi alcoolice. Participanții au fost sancționați contravențional conform prevederilor Legii  55/ 2020 legislației privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, valoarea totală a sancțiunilor fiind de 30.000  lei și conform Legii 61/1991, cu amenzi în valoare totală de 41.250 de lei. Cu ocazia intervenției a fost identificat un bărbat care avea instituită măsura carantinării la domiciliu, măsură pe care nu o respecta. Cercetările sunt continuate în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor

Forțele de ordine vor desfășura permanent activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

Articole similare

Back to top button