Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Nu există planul B

Complexul Energetic Oltenia a emis un comunicat prin care dorește clarificarea unor speculații apărute în spațiul public. CEO spune că nu există nicio altă variantă a Planului de restructurare și decarbonare decât cea înaintată Comisiei Europene la sfârșitul lunii august 2020 și care, în prezent, se află în analiza oficialilor de la Bruxelles.

Comisia Europeană a solicitat, pe 5 februarie lămuriri suplimentare în legătură cu anumite aspecte din Planul de restructurare, iar în prezent CE Oltenia lucrează la clarificarea acestora. .

Așa cum CE Oltenia a anunțat public încă de anul trecut, Planul de restructurare prevede închiderea etapizată a cinci grupuri energetice și externalizarea Sucursalei Craiova II cu cele două grupuri aferente. CEO spune că închiderea etapizată va avea loc în paralel cu investițiile în grupurile pe gaze naturale și vor fi construite parcuri fotovoltaice.

Cu privire la scrisoarea deschisă adresată Ministrului Energiei de către federațiile sindicale, Burlan spune că nu are informații despre persoane care nu susțin acest plan sau au alte viziuni.

Planul de restructurare și decarbonare prevede investiții în unități noi de producție cu o capacitate instalată cumulată de până la 2.000 MW. După spusele companiei, construirea de noi grupuri de producție va presupune și crearea de mii de noi locuri de muncă în regiune, pe durata procesului investițional.

Articole similare

Back to top button