SocialUltima ora

S-au intensificat controalele

La nivel național, polițiștii și jandarmii au aplicat în ultimele 24 de ore peste 5.000 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape un million de lei, ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei.

Deși situația la nivelul țării este în continuare una îngrijorătoare, românii se pare că nu înțeleg importanța respectării măsurilor de prevenire și combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

În județul Gorj au fost desfășurate 16 acțiuni de verificare cu efective mărite în sistem integrat, sub coordonarea Instituției Prefectului, împreună cu celelalte instituții implicate, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. Astăzi controalele au fost intensificate în zona Pieței central, mai ales că vinerea mai mulți oameni vin să se aprovizioneze.

În total, peste 250 de  polițiști, jandarmi și polițiști locali, lucrători ai ISU Gorj, reprezentanți ai ANPC, ANSVSA și ai Ministerului Sănătății au acționat în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, terase și mijloace de transport în comun.

În cadrul acțiunilor, au beneficiat de activitățile informativ-preventive și au fost verificate peste 1400 de persoane, 108 de societăți comerciale, precum și peste 200 de autovehicule.

Au fost constate mai multe nereguli astfel că polițiștii gorjeni au aplicat mai multe sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 18 000 de lei.

De asemenea, au fost desfășurate acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse, pe raza întregului județ, privind obligativitatea purtării măștii de protecție și păstrarea distanțării pentru toate persoanele prezente, în spațiul public, în funcție de restricțiile prevăzute în municipiu Târgu-Jiu și orașele sau comunele din județul Gorj.

Articole similare

Back to top button