ActualitateSliderUltima ora

Un singur deces COVID în Gorj

România a înregistrat azi un număr de doar 1.551 noi cazuri covid. Numărul scăzut de noi cazuri se datorează numărului scăzut de probe prelevate. Doar 9.119 teste au fost efectuate la nivel național, astfel că rata de pozitivare este de aproximativ 17%.

Observăm o scădere majoră a numărului deceselor COVID-19. 65 români au murit în urma infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Numărul românilor aflați în stare gravă la terapie intensivă se află în continuare în scădere, 1.017 fiind internați în acest moment.

De la debutul pandemiei și până în prezent, peste 712.000 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus au fost confirmate.

654.875 pacienți au fost declarați vindecați, iar 17.841 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

La nivelul județului Gorj, numărul de noi cazuri raportate este 9.

Din nefericire a mai fost înregistrat un deces în urma infectării cu noul coronavirus. Este vorba despre un bărbat în vârsta de 76 de ani care prezenta și alte afecțiuni medicale.

De la începutul pandemiei, 5.583 de persoane au fost confirmate pozitiv pe raza județului Gorj.

5.192 gorjeni s-au vindecat, iar 273 au decedat.

În ceea ce privește coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, județul Gorj înregistrează 0,75 la mie, fiind situat încă în scenariul verde.

În prezent doar două județe se află în scenariul roșu: Cluj și Timiș. Cea mai mică rată de infectare înregistrată este în județul Buzău, 0,54 la mie, iar la polul opus județul Timiș înregistrează cea mai mare rată de incidență 3,48.

Articole similare

Back to top button