Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Zăpada creează probleme la Rânca

Temperaturile scăzute și ninsorile abundente par că au creat pe lângă bucurie și câteva probleme atât turiștilor, cât și cabanierilor. Stratul de zăpadă a fost îngroșat și de omătul pe care utilajele de deszăpezire l-au îndepărtat de pe drumurile laterale. Astfel s-a ajuns în situația în care stratul de zăpadă să depășească și înălțimea de 3 metri.

Cabanierii se declară extrem de nemulțumiți de lipsa de implicare a autorităților de la nivelul celor două primării în administrarea cărora se află stațiunea montană. Liderul concesionarilor din Rânca spune că deși accesul pe drumul principal este facil,  Primăria Baia de Fier a lăsat mormane de zăpadă pe marginea drumului, iar utilajele au intervenit doar cât este lățimea lamei. Așadar, drumul de 4 metri este deszăpezit doar 2 metri, iar mașinile nu au pe unde să treacă, fiind frecvente blocajele în trafic.

Pănescu spune că dacă ar fi fost problema banilor, cabanierii ar fi plătit costul combustibilului, doar să fie mutată zăpada. Pe de altă parte, edilul din Baia de Fier spune că nu este adevărat și că a fost chiar el prezent în stațiune pentru verificări. Dumitru Turbăceanu afirmă că nu există nemulțumiri din partea concesionarilor, pentru că „nu a fost sunat de nimeni”. Mai mult, cabanierii trebuie să își asigure accesul în cabană, nu primăria. Cu privire la mormanele de zăpadă de pe marginea drumului, primarul spune că „nu are unde să o ducă”.

În continuare în stațiunea montană Rânca turiștii se confruntă cu problema locurilor de parcare. Edilul ridică din umeri și dă vina pe fostul primar, care ar fi concesionat terenurile fără un plan urbanistic și fără să se gândească la locurile de parcare.

Rânca a devenit în ultima perioadă principalul punct de atracție al gorjenilor și nu numai. Mii de turiști au înfruntat temperaturile extrem de scăzute înregistrate în ultimele zile și au ales să-și petreacă weekendul în stațiunea montană. Gerul siberian a fost simțit de turiștii prezenți în zona montană, unde temperatura a scăzut și până la -20 de grade.

 

Articole similare

Back to top button