Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Manifestare închinată nașterii Eroinei de la Jiu

Astăzi, 14 ianuarie, se împlinesc 127 de ani de la nașterea Ecaterinei Teodoroiu, cercetașă și participantă la Primul Război Mondial, unde s-a sacrificat eroic în bătălia de la Mărășești, în momentul în care se afla în fruntea unui pluton de infanterie al Armatei Române.

Ecaterina Teodoroiu, pe numele real Cătălina Vasile Toderoiu, s-a născut la Vădeni, astăzi parte a orașului Târgu Jiu, într-o familie de agricultori.

Autoritățile au organizat o acțiune închinată „Eroinei de la Jiu”, în Piața Prefecturii, unde Gheorghe Nichifor, consilier județean și profesor de istorie, a ținut un discurs în care a prezentat cu mândrie istoria marii eroine.

În continuare, Victorița Lăcătușu a adus un omagiu Ecaterinei, printr-un cântec de jale, iar membrii Ansamblului Doina Gorjului, împreună cu membrii Consiliului Județean au depus flori la Mausoleul eroinei.

Ecaterina Teodoroiu a fost, prin exemplul sacrificiului personal, eroina-simbol a Primului Război Mondial. A fost femeia-soldat care nu a dorit să rămână în spatele liniilor unde se dădeau luptele ci a ales să fie acolo unde moartea lovea pe nevăzute.

Articole similare

Back to top button