Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Protest SANITAS în Piața Prefecturii

Federația SANITAS a demarat astăzi o serie de acțiuni pentru susținerea salariaților din sănătate și asistență socială, pe fondul apariției Ordonanței de Urgență nr. 226/2020, care prevede înghețarea salariilor și pensiilor în acest an.

În intervalul orar 12:00-13:00, au fost organizate pichetări și mitinguri de către toate organizațiile Sanitas județene, în fața prefecturilor din întreaga țară.

La nivelul județului nostru, în jurul orei 12.00, membrii SANITAS Gorj au dat startul protestul în Piața Prefecturii. Salariații din sănătate și-au expus public nemulțumirile, însă prin scandări mai puțin zgomotoase față de cele obișnuite de alte sindicate.

Protestatarii se declară nemulțumiți de actuala guvernare, cerând în primul rând respectarea legii și a drepturilor, după cum urmează: Aplicarea prevederilor Legii nr. 153/2017 – legea-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. ; Stabilirea sporului de condiții prin raportare la salariul de bază aflat în plată. și Acordarea stimulentului de risc salariaților din asistența socială.

În cadrul protestului s-au respectat măsurile de protecție a răspândirii virusului și s-a atras atenția respectării distanțării sociale.

Prezenți în Piața Prefecturii au fost atât prefectul, Cosmin Pistol, cât și senatorul Ion Iordache.

Prefectul a cerut protestatarilor să-și desemneze câțiva reprezentanți, cu care ulterior a purtat discuții, asigurându-i pe toți cei prezenți că împreună vor găsi soluții.

Senatorul Ion Iordache de asemenea a susținut că mereu a fost și va fi alături de oameni de fiecare dată când aceștia întâmpină o problemă, de aceea a ales să fie prezent și de această dată. Iordache subliniază de asemenea faptul că traversăm o perioadă extrem de grea, economia țării fiind destul de afectată, iar salariații trebuie să înțeleagă acest lucru.

Reprezentanții SANITAS vor protesta în continuare, iar în perioada următoare vor fi lansate și anumite petiții online.

Articole similare

Back to top button