ActualitateSliderUltima ora

Există posibilitatea modificărilor examenelor naționale

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, a anunțat marți, 5 Ianuarie, că anumite schimbări vor fi făcute în cazul examenelor naționale.

Cîmpeanu a atras atenția că „este esenţial” să existe predictibilitate în cazul examenelor naţionale, iar în cazul în care nu se va putea reveni la învăţământul faţă în faţă, ar putea fi efectuate schimbări care să conducă la o flexibilizare în beneficiul elevilor şi care să compenseze eventuale deficite ce „nu se pot reţine în sarcina elevilor”, citat de Agerpres.

Discutat a fost și subiectul – dacă vor exista modificări și ale conținutului probelor la examenele naționale, având în vedere problemele ivite în ceea ce privește învățământul online. Ministrul Educaţiei a răspuns: „Nu poţi anunţa cu o lună înainte un copil care se pregăteşte pentru examenul de capacitate sau pentru examenul de bacalaureat că va da examen la alte discipline, la alte materii în alt fel. Este esenţial să avem predictibilitate. Dacă nu se va putea – nu vreau să iau în considerare ca probabil acest scenariu – să revenim la învăţământul clasic, atunci vor trebui adoptate schimbări care să fie toate în beneficiul elevilor. Schimbări care să conducă la o flexibilizare în beneficiul elevilor. Dar aceste schimbări nu le dorim nici măcar în acest sens„.

Sorin Cîmpeanu a mai declarat de asemenea că își dorește reluarea cursurilor în format clasic şi pentru recuperările materiei, dar şi pentru pregătirea examenelor naţionale: „De aceea ne dorim reluarea şcolii în format clasic, pentru a putea avea şi acele acţiuni remediale, pentru a pregăti examenele naţionale aşa cum elevii de clasa a VIII-a şi a XII-a ştiu că trebuie să se deruleze”.

Ministerul Educației a mai anunțat că în ședința de Guvern va fi o ordonanță prin care prelungește învățământul online până pe 8 februarie.

 

 

Articole similare

Back to top button