Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Revelion cu incidente și blocaje

Stațiunea montană Rânca a fost extrem de aglomerată în acest weekend prelungit de Anul Nou. Turiștii au ales să petreacă trecerea dintre ani la munte, astfel că stațiunea abia a făcut față fluxului continuu de mașini ce se îndreptau spre cabane și pârtii.

Numărul ridicat al turiștilor a luat prin suprindere hotelierii și administratorii de pârtii, însă aceștia s-au arătat pregătiți, totul fiind conform atât cu restricțiile în vigoare, cât și cu cerințele și dorințele turiștilor.

Fiind una dintre puținele stațiuni din țară care a avut zăpadă suficientă pentru practicarea sporturilor de iarnă, Rânca a atras un număr foarte mare de turiști. Coloane kilometrice s-au format atât la intrarea în stațiune, cât și la coborâre, iar pentru a preveni blocajele de trafic polițiștii au luat  decizia circulării dirijate pe un singur sens, la intervale de 30 de minute. Cu toate acestea, cei ajunși în stațiune s-au putut bucura de skiuri, săniuțe și multă distracție.

Numărul mare de turiști prezenți în stațiune a dus la o creștere și a numărului de evenimente. Turiștii nu au venit destul de bine pregătiți și echipați, astfel că salvamontiștii au fost solicitați să intervină zilnic.

De la începutul sezonului și până în prezent, au fost înregistrate în stațiunea montană Rânca, aproximativ 50 de accidente. Reprezentanții SALVAMONT Gorj sunt prezenți la datorie, beneficiind de toate echipamentele necesare atât pentru evenimentele de pe pârtii, cât și intervenții de prim-ajutor.

Din nefericire, au fost înregistrate în această perioadă în stațiune și evenimente cu victime care au suferit traumatisme extrem de grave.

Membrii Salvamont Gorj fac în continuare apel către toți turiștii să fie cât mai responsabili, împreună reușind astfel să reducă numărul de accidente.

Articole similare

Back to top button