Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

De ce au eșuat negocierile PNL-USR

După publicarea rezultatelor oficiale de la alegerile parlamentare, lucrurile păreau destul de simple. Se anunța o coaliție PNL-USR-UDMR care ar obținut majoritate în legislativ și cele 3 partide ar fi intrat la Guvernare.

Se pare că primele negocieri au eșuat. USR nu a fost de acord cu condițiile impuse de PNL și invers. Astfel că la consultări, fiecare partid a venit cu o propunere proprie de premier, iar Președintele țării a conchis că nu sunt îndeplinite condițiile.

Invitat la emisiunea În interes public de la Gorj Tv, Președintele USR Gorj, Radu Miruță, a explicat ce s-a întâmplat de fapt la negocieri. Miruță spune că liberalii își doreau și conducerea Camerei Deputaților, și numirea Premierului, dar și două ministere cu putere de decizie.

Hotărârile de Guvern și Ordonanțele de Urgență emise de Primul-ministru trebuie obligatoriu avizate de Ministerul Finanțelor și Ministerul Justiției. Astfel că liberalii își doreau și cele două ministere, pentru a nu avea bătăi de cap. Miruță spune că USR s-a opus, cerând măcar unul dintre cele două ministere.

Miruță spune că funcțiile nu s-au discutat pentru o anumită persoană ci pentru un reprezentant al partidului. De asemenea, la nivelul negocierilor nu s-a discutat amănunțit programul de guvernare al partidului pe care îl reprezintă.

Articole similare

Back to top button