Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Negocieri eșuate

Zi plină pentru Klaus Iohannis ieri. Începând cu ora 11.00 partidele au venit pe rând la consultări pentru formarea unui nou Guvern. Primii veniți au fost social-democrații care l-au propus pe Alexandru Rafila ca șef al Executivului. Ședința a durat 20 de minute, timp în care Președintele a întrebat delgația PSD care este opinia lor despre formarea unei majorități și a unui guvern.

La ora 12:00, Iohannis le-a urat bun venit celor de la PNL care l-au propus pe Florin Cîțu. După aproape jumătate de oră, discuțiile s-au încheiat, iar următorii la consultări au fost cei de la USR-Plus. După ce negocierile pentru formarea unei majorități în Parlament și susținerea unui prim-ministru liberal, liderii Alianței au anunțat că îi vor propune președintelui Klaus Iohannis varianta Dacian Cioloș – premier. Și în acest caz discuțiile au durat doar 20 de minute.

La Cotroceni au fost invitați și liderii AUR care au întârziat aproape 15 minute, pentru prima dată în istoria consultărilor. Reprezentanții organizației au anunțat că nu susțin formarea niciunei coaliții pentru guvernare și l-au propus pe Călin Georgescu. Senatoarea Diana Șoșoacă a refuzat să poate masca invocând probleme medicale.  În cele din urmă și-a pus masca doar cât să îi acopere gura, iar la finalul discuțiilor, înainte de a se despărți de președinte, și-a dat jos masca.

Discuțiile au durat mai puțin de 10 minute. După AUR au urmat maghiarii de la UDMR și minoritățile naționale care susțin formarea unei alianțe de dreapta. Însă liderul UDMR a anunțat că dacă nu se va ajunge la o concluzie, vor propune ei un nume.

După prima rundă de consultări, nu s-a ajuns la nicio concluzie. Klaus Iohannis a declarat că este nevoie de cel puțin încă o serie de discuții până când lucrurile prind contur, întrucât nu sunt îndeplinite condițiile pentru formarea unui Guvern.

Întrucât Biroul Electoral Central a publicat datele finale, Legislativul poate fi constituit, așadar Președintele vrea să convoace noul Parlament pe 21 decembrie.

Articole similare

Back to top button