ActualitateSliderUltima ora

Incidente în ziua alegerilor în Gorj

În ciuda măsurilor și restricțiilor stricte impuse din cauza pandemiei, nici alegerile parlamentare din 6 Decembrie 2020 nu au fost lipsite de incidente, unele destul de grave.

Întâmplările neașteptate din secțiile de votare sau pe tema alegerilor parlamentare nu s-au lăsat așteptate nici la acest scrutin din decembrie 2020.

La nivelul județului Gorj, alegerile parlamentare s-au deschis cu un incident destul de grav.

În localitatea Turburea, unui polițist aflat în paza unei secții de votare i s-a descărcat arma din dotare. Incidentul s-a soldat doar cu pagube materiale, fără ca vreo persoană să fie rănită.

De asemenea, un bărbat în vârstă de 49 de ani, din comuna Negomir, a fost sancționat cu 2.500 de lei după ce s-a prezentat la secția de votare fiind sub influența alcoolului și fără să poarte mască de protecție.

Polițiștii au acționat, luând măsura sacționării contravenționale cu o amendă în valoare de 2.000 de lei deoarece a apelat nejustificat numărul de urgență 112 și cu o altă amendă în valoare de 500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, respectiv nepurtarea măștii de protecție.

Totodată, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgu-Jiu s-au sesizat cu privire la faptul că, un bărbat de 50 de ani și un altul de 35 de ani, ambii din municipiul Târgu Jiu, au continuat campania electorală. Față de cei doi a fost luată măsura sancționării contravenționale conform Legii nr. 208/2015.

Un alt bărbat de 39 de ani din Târgu Jiu, a fost sancționat conform Legii nr.208/2015, deoarece după ce și-a exercitat dreptul de vot, și-a fotografiat cu telefonul mobil buletinul de vot.

În ceea ce privește ordinea publică, pe parcursul procesului de votare, nu au fost înregistrate incidente.

Articole similare

Back to top button