ActualitateSliderUltima ora

Percheziții domiciliare în Gorj

Polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, sub supravegherea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – B.T. Gorj, au efectuat 16 percheziții domiciliare în vederea destructurării unui grup infracțional organizat. În județul Gorj au fost desfășurate 5 astfel de activități de verificare, iar județul Vâlcea 11.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2013, doi bărbați, din judeţele Vâlcea și Gorj, ar fi inițiat şi constituit, în cele două județe, un grup infracţional organizat. Scopul acestora era comiterea infracţiunilor de fraudă informatică, fals informatic şi spălare de bani. Ulterior, la acest grup infracţional, ar fi aderat aproximativ 20 de persoane.

Gruparea şi-ar fi desfăşurat activitatea între anii 2013- 2015, prin administrarea mai multor site-uri specializate în vânzarea de utilaje agricole şi de construcţii second hand.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de peste un milion de euro.

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost indisponibilizați mii de euro, lire și lei, 33 de telefoane mobile, 4 laptop-uri, precum și mai multe carduri de memorie, cartele SIM, CD/DVD-uri și înscrisuri.

De asemenea, 14 persoane au fost conduse la sediile D.I.I.C.O.T.-B.T. Gorj şi ale Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, în baza mandatelor de aducere, în vederea continuării cercetărilor.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt.

La activități au participat și jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj și cei din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova „Fraţii Buzeşti”.

Articole similare

Back to top button