Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Scade numărul pacienților internați la Târgu Jiu

Numarul pacientilor internati in Spitalul de Boli Infectioase din Targu Jiu a scazut simtitor in ultimele doua saptamani. Peste 25 de paturi s-au eliberat la SJU si din fericire, au ramas neocupate.

În ultimele 14 zile pacienții covid internați în Spitalul din Târgu Jiu au fost tot mai puțini. Cele mai multe paturi ocupate  de la începutul lunii și până în prezent au fost 67, dintr-un total de 74.

Din 11 noiembrie, numărul pacienților a scăzut semnificativ. Dacă atunci mai erau libere doar 9 locuri, acum 28 de paturi sunt goale. Pe 11 și pe 12 noiembrie 67 de pacienți se aflau în spital, iar în acel weekend a mai fost eliberat încă un loc. Dacă pe 16 și pe 17, 66 de gorjeni primeau îngrijiri medicale în unitate, pe 18 noiembrie au mai rămas 61. Pe 19 numărul pacienților a scăzut brusc la 50, iar luni doar 43 de pacienți mai figurau internați. Ieri au fost raportați 42, în timp ce astăzi încă 4 pacienți au ocupat paturile de la SJU.

Situația poate fi explicată prin scăderea numărului de cazuri pozitive. În ultimele 14 zile, Direcția de Sănătate Publică Gorj a raportat un  număr maxim de 60 de cazuri înregistrate în 24 de ore. Cele mai puține îmbolnăviri au fost înregistrate pe 16 noiembrie, doar 34, însă fiind duminică, și testări au fost mai puține.

SJU Târgu Jiu continuă să testeze sub 200 de persoane pe zi, cele mai multe probe prelucrate fiind 180, în data de 18 noiembrie.

La Terapie Intensivă situația nu pare lejeră. Cele 12 paturi au fost ocupate constant, doar în câteva zile figurând câte un loc liber. Deși la nivel național a fost înregistrat un nou record de pacienți în stare gravă, la ATI Târgu Jiu sunt cei mai puțini pacienți din ultimele 2 săptămâni. 10 paturi sunt ocupate și doar două au rămas libere.

Articole similare

Back to top button