Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Mizerie în brutărie, pericol pentru consumatori

În ultima săptămână Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Gorj au efectuat 119 controale pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare şi a oricăror altor probleme de igienă și siguranță alimentară.

În urma acestora, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 16 200 de lei.

O brutărie din Gorj a primit 5 000 de lei amendă pentru igiena necorepunsătoare a spațiului. Inspectorii au găsit pereți, paviment, plafon, aparatură tehnologică și suprafețe de lucru murdare și neigienizate. Deși unitatea notificase DSVSA  că își suspendă activitatea pentru renovare, în tot acest timp operatorul continua producția la capacitate normală. Pentru acest lucru, inspectorii au decis și interzicerea activității desfășurate de brutărie.

Un bar a fost sancționat cu 1200 de lei pentru că barmanul nu a putut face dovada dezinfecției ceștilor și paharelor și nici nu deținea echipament de protecție sanitară complet. Mai mult, mănușile de unică folosință lipseau atunci când persoana prepara băuturile calde.

Cea mai amre amendă a primit-o însă un magazin alimentar tot pentru mizeria găsită de inspectori la fața locului. Rafturile erau murdare, cu zone degradate și corodate, suprafețele erau și ele necurățate iar pavimentul neigienizat. Produsele erau depozitate direct pe jos, chiar lângă ușa de acces în unitate. 10 000 de lei a primit magazinul pentru toate neregulile găsite de inspectori.

Controalele DSVSA vor continua pentru a stopa pericolul la care sunt expuși consumatorii.

Articole similare

Back to top button