Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Profesor din LPS cercetat pentru act sexual cu o minoră

Tot mai multe nereguli din sistemul de învățământ ies la iveală. Un profesor de sport din cadrul Liceului cu Program Sportiv din Târgu Jiu este cercetat sub control judiciar după ce ar fi exercitat acte sexuale cu elevele sale, una dintre acestea fiind minoră la acea dată.

Laurențiu Ciobanu, în vârstă de 43 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore în arestul IPJ Gorj luna trecută, iar ulterior s-a dispus măsura controlului judiciar. Nemulțumit, profesorul a contestat ordonanța Parchetului, însă instanța a respins plângerea formulată.

Se pare că Ciobanu ar fi întreținut raporturi sexuale cu tânăra care acum are 19 ani în perioada ianuarie-februarie 2019.  La acea dată, fata avea doar 17 ani.

Conducerea LPS spune că a primit doar o înștiințare de la poliție, iar profesorului i-a fost suspendat contractul de muncă pentru o perioadă de 60 de zile. Directorul liceului spune că nu se aștepta la o astfel de faptă din partea cadrului didactic și invocă prezumția de nevinovăție.

Inspectoratul Școlar Județean Gorj s-a autosesizat în acest caz în urma unei discuții cu directorul LPS. Fiind vorba despre o anchetă a poliției, IȘJ Gorj nu poate interveni în verificările efectuate.

Din surse, ar fi mai multe eleve implicate în scandalul sexual, însă ancheta este în curs de desfășurare sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

Articole similare

Back to top button