Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Gorj pe ultimul loc la rata șomajului

Conform informațiilor transmise de AJOFM rata șomajului înregistrată la nivelul județului Gorj este de 3,80% cu un număr de 5.159 de șomeri. Situația se prezintă astfel: 2.152 sunt șomeri indemnizați, iar 3.007 șomeri neindemnizați. Rata șomajului are un trend ușor crescător raportat la aceiași perioadă a anului trecut – 3,48%,  4721 de șomeri și ușor în scădere față de cea înregistrată la sfârșitul lunii septembrie a anului curent – 3,67%.

La nivel național, rata șomajului este de 3,26%, Gorjul ocupând poziția 21. Cele mai mari valori ale ratei sunt înregistrate la Buzău 6,96%, Dolj 6,65% și Vaslui 6,50%.

La nivel regional, rata șomajului medie este de 5,26% , primele locuri fiind ocupate de Dolj cu 6,65%, Mehedinți cu 6,20% și Olt cu 5,87%. Gorjul ocupă ultimul loc.

Romeo Chiriac, directorul executiv al AJOFM Gorj, susține că rata șomajului este menținută de șomajului tehnic oferit pe toată perioada pandemiei precum și de decontarea  a 41,5% din salariul fiecărei persoane ce a avut contractul suspendat minim 15 zile.

Romeo Chiriac, directorul executiv AJOFM, susține că aceste măsuri de plată a șomajului tehnic, precum și a suportării acestei cote de 41,5% din salariu au reprezentat un balon de oxigen pentru angajatori, fiind evitate astfel concedierile masive de personal.

Articole similare

Back to top button