Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Elevii și părinții pot fi consiliați psihologic

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Gorj a anunțat că, începând cu data de 10 noiembrie, atât părinților, cât și elevilor li se va pune la dispoziție o linie telefonică dedicată consilierii psihopedagogică la distanță.

Pandemia generată de virusul SARS-CoV-2, prin restricțiile sale a afectat în mod vizibil elevii, dar și părinții acestora.

Un studiu făcut la nivel național de asociația Salvați Copiii cu tema „Cum i-a afectat pandemia pe elevii din România” a scos la iveală numeroase probleme cu care se confruntă copiii în această perioadă dificilă.

Mulți au spus că s-au temut pentru cei dragi, că s-au simțit singuri în timpul școlii online, că i-au îngrijorat lipsa banilor pentru facturi și mâncare ori că le este dor de colegi. Peste 40% dintre ei ar vrea să meargă din nou la școală.

Elev: „Eu eram obișnuită să mă trezesc dimineața să merg la școală, să vorbesc cu colegii și apoi făceam teme apoi ieșeam afară. Acum s-a schimbat totul, mi-e dor să vorbesc iar cu colegii mei, voiam să zic și de doamna învățătoare.

Conform studiului făcut, copiii cu vârste mici au resimțit extrem de puternic impactul pandemiei, peste 50% dintre ei au fost speriați, iar adolescenții spun că se simt triști, furioși și obosiți.

Pandemia și măsurile impuse de acestea au afectat de asemenea și părinții elevilor. Aceștia trebuie să vadă cine poate sta acasă cu copilul, să se asigure de asemnea că persoana respectivă știe să se conecteze la cursurile online a școlilor.

Problema cu școala online afectează și angajatorii. Dreptul părintelui de a avea grijă de copilul său încurcă foarte mult activitatea angajatorilor, mulți părinți sunt nevoiți să demisioneze sau să își ia concediu medical, acest lucru având un puternic impact economic.

 

Articole similare

Back to top button