Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

16 localități în scenariul galben

Județul Gorj se află într-o situație stabilă din punct de vedere epidemiologic. Deși numărul de noi infectări a crescut ușor, față de alte unități administrativ-teritoriale din România, Gorjul se află spre coada clasamentului privind incidența cumlată.

Totuși, 16 localități din Gorj se află în scenariul galben, cu o rată de infectare de peste 1,5 cazuri la mia de locuitori. Din fericire, nicio localitate nu se mai află în scenariul roșu. Nu este cazul să ne bucurăm însă. Scoarța și Lelești se apropie cu pași repezi de pragul de 3 la mie, din urmă venind Bustuchin și municipiul Târgu Jiu.

243 de târgujieni au fost depistați pozitivi Covid-19 în ultimele 14 zile, ridicând municipiul la o rată de incidență de 2,57 la mie.

În ultimele două săptămâni, la Lelești au fost confirmate doar 5 cazuri, însă comuna înregistrează doar 1766 de locuitori. Rata de incidență a ajuns la 2,83, comuna pregătindu-se de eventualitatea unui scenariu roșu.

Pe primul loc în Gorj ca rată de infectare se află comuna Scoarța, cu 2,87 la mie. Și aici autoritățile sunt pregătite, respectându-se totodată și măsurile impuse pentru a nu depăși 3 cazuri la 1000 de locuitori. De asemenea, a fost restricționat accestul în Primărie.

Cel mai bine stau 8 comune gorjene. Aici nu a fost înregistrat niciun caz de infectare în ultimele 14 zile, incidența cumulată fiind 0. Printre acestea se numără și Stănești, care are deja experiența unui scenariu roșu.

Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență prevede instituirea obligativității purtării măștii de protecție în toate spațiile publice, atât închise cât și deschise pentru localitățile din scenariul galben. Astfel a fost modificată valoarea ratei de incidență cumulată de la care este obligatorie purtarea măștii de protecție de la 3 la mie, la 1,5 la mie. Toate cele 16 localități trebuie să respecte această măsură, cetățenii fiind obligați să poarte masca imediat ce părăsesc locuința.

Articole similare

Back to top button