Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SliderSocialUltima ora

Cutia Elevului – Îndrăznește să vorbești !

Astăzi a avut loc conferința de presă cu tematica: Acțiune pentru prevenirea și combaterea delicvenței juvenile.

În cadrul campaniei participă Instituția Prefectului Județului Gorj, Consiliul Județean Gorj, IPJ Gorj, DGAPC Gorj, ISJ Gorj precum și Inspectoratul Județean de Jandarmi Tudor Vladimirescu Gorj. Perioada de implementare a acestor acțiuni este 28 septembrie 2020 – 30 iunie 2021.

Delicvența juvenilă reprezintă ansamblul tuturor abaterilor și încălcărilor de norme sociale sancționate juridic, săvârșite de minorii de până la 18 ani.

Cauzele specifice apariției delicvenței juvenile sunt multiple. Printre acestea amintim: teribilismul și iresponsabilitatea, degenerea conflictelor în acte de violență, de la simpla violență verbală la cea fizică; necunoașterea din timp a anturajelor, a locurilor și mediilor frecventate de minori; lipsa permanentă a unei legături între familie și școală; familii dezorganizate și timpul liber lipsit de preocupări pozitive.

Campania se adresează copiilor cu vârsta între 5 și 18 ani, precum și adulților de pe raza județului Gorj.

Scopul principal al acestor acțiuni îl reprezintă informarea copiilor cu privire la cosecințele comiterii de fapte antisociale, precum și cu privire la modalitățile concrete de prevenire a săvârșirii unor asemenea fapte.

De asemnea autoritățile doresc să informeze și adulții cu privire la modul de acțiune și măsurile pe care trebuie să le ia în cazul comiterii de către copii de fapte ce contravin normelor legale, dar și cu privire la consecințele unor astfel de fapte.

Campania prevede realizarea unor materiale cu recomandări informativ-preventive, a unei cutii a elevului unde aceștia vor putea sesiza problemele cu care se confruntă, desfășurarea unor activități informativ-preventive organizate atât în mediul școlar, cât și în locurile publice și diferite discuții cu cadrele didactice și părinții victimelor actelor de bullying.

Articole similare

Back to top button