Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
CulturaSliderUltima ora

Un nou proiect de renovare a Operelor lui Brâncuși

Procedura de intervenție de urgență asupra componentelor artistice din piatră din cadrul Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” din municipiul Târgu-Jiu,  începe astăzi, 15 octombrie.

Managerul Doru Strîmbulescu, susține că valoarea contractului este de circa 157.000 de lei și că serviciile legate de proiecția și execuția lucrărilor sunt asigurate de o firmă din Suceava.

Operațiunile care se vor executa în cadrul acestui proiect sunt o primă fază a procesului de restaurare a întregului Ansamblu Brâncuşian. Acestea vor cuprinde, în primul rând, documentația de specialitate a intervenției, precum şi activităţi de cercetare preliminară a operelor, de curățare a depunerilor neaderente prin mijloace uscate, tratament de biocidare și chituirea și plombarea selectivă a zonelor lacunare în care stagnează apa.

Data limită de finalizare a lucrărilor este 30 noiembrie 2020.

Managerul Centrului Brâncuși susține că ultima intervenție de acest gen a avut loc în anul 2013 și că în prezent centrul se bucură de numeroase proiecte finalizate și avizate.

Echipa de lucru este compusă din șapte restauratori, dintre care trei specialiști atestați de Ministerul Culturii și un restaurator piatră, specialist atestat MCC. Acesta a absolvit în trecut UNARTE Bucureși, specializarea Conservare-restaurare, unde activează în calitate de cadru universitar.

Articole similare

Back to top button