CulturaSliderUltima ora

Gorjeanul campion la box

Pugilistul de la CS Pandurii, Andrei Musteț, în vârstă de 17 ani, originar din orașul Bumbești-Jiu, a câștigat un nou titlu național. Tânărul gorjean s-a impus la categoria 64 de kilograme la competiția desfășurată la Giurgiu, unde l-a întânit pe  Cătălin Vicențiu de la Olimpia București.

Andrei Musteț a început să practice boxul din cauza problemelor financiare. 300 de lei pe lună era indemnizația primită de pugilist, însă doar în condițiile obținerii performanțelor.

Tânărul nu s-a mulțumit niciodată cu locul doi. A muncit din greu la antrenamente dorindu-și cu ardoare să devină campion național. Andrei se aștepta la victoria de la Giurgiu, fiind în totalitate rezultatul pregătirilor temeinice de până acum. 5 luni a stat departe de casă pentru a se antrena la Brăila, unde programul său a constat doar în box, odihnă și mâncare.

Gorjeanul țintește către un renume mondial, considerând că titlurile obținute sunt doar niște trepte către obiectivul final.

Pentru acest lucru însă, sprijinul moral al prietenilor și al familiei nu este îndeajuns. Boxul este un sport costisitor, iar cei 300 de lei indemnizație sunt cu siguranță insuficienți pentru a susține performanța. În afară de CSM Târgu Jiu, nicio instituție nu și-a dat interesul pentru a-l sprijini financiar. Orice sponsorizare ar primi tânărul, ar fi binevenită pentru acoperirea costurilor competițiilor.

În cadrul competiției, tânărul a fost susținut de antrenorii săi, familie și iubita sa. Perțea George, antrenor al lotului olimpic, Ion Geică, antrenorul care l-a descoperit pe Andrei și Bogdan Dobrescu, antrenor secund al lotului național, sunt oamenii care l-au format pe tânărul gorjean și au contribuit la câștigarea titlului de campion național.

Articole similare

Back to top button