Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Weekend plin pentru salvamontiștii gorjeni

La Rânca, la peste 1700 de metri altitudine, iarna este încă la ea acasă, iar turiștii au ales să-și petreacă Paștele într-un peisaj sublim, fiind înconjurați de troiene de zăpadă care ating o înălțime și de doi metri.

Deși vremea a fost una perfectă pentru a putea schia, iar temperaturile au urcat până la aproape 20 de grade, intervențiile salvamontiștilor nu au încetat să apară.

O femeie de 67 de ani, din Constanța, a avut nevoie de intervenția Salvamontului Gorj, în zona Munților Parâng, după ce a căzut peste 150 de metri într-o zonă foarte abruptă din apropierea Vârfului Cerbu.

Sabin Cornoiu, președintele Salvamont România, a declarat că în urma accidentului, victima a suferit multiple traumatisme. Aceasta a primit primul ajutor medical, a fost stabilizată şi transportată până în locul în care a putut fi preluată de ambulanţă. La transportul victimei au participat şi pompieri din cadrul ISU Gorj-secţia Novaci.

De asemenea, Sabin Cornoiu a precizat că accidentele de care au avut parte turiștii au fost atât specific perioadei de vară, dar și celei de iarnă pentru că este cea mai lungă iarnă la Rânca, din ultimii 15 ani.

Acesta mai spune că, în plină pandemie foarte multe persoane au ales zonele montane pentru că aici se poate găsi distanțarea fizică de care este nevoie în această perioadă.

Salvamontiștii gorjeni îi atenționează pe turiști că în această perioadă de trecere de la iarnă la vară, cei care merg pe munte pot trece rapid de la condiţii de drumeţie specifice sezonului cald la cel de iarnă, iar echipamentul trebuie să fie adecvat pentru ambele situaţii, atât pentru asigurarea protecţiei termice, cât şi pentru desfăşurarea în siguranţă a activităţilor montane.

Nu trebuie neglijată nici posibilitatea unei întâlniri cu animalele sălbatice deoarece prezenţa urşilor în apropierea aşezărilor umane şi a traseelor turistice este din ce în ce mai frecventă, iar acum au apărut şi viperele, care încearcă să se expună la soare şi să îşi ridice temperatura corpului în poteci sau pe stâncile pe care se caţără alpiniştii.

Articole similare

Back to top button