Voturile gorjenilor, împărțite minorităților
Aproape 2000 de voturi din Gorj au fost direcționate către partide aparținând minorităților. Cele mai multe s-au îndreptat către Asociația Liga Albanezilor din România și Asociația Macedonenilor din România.
Peste 700 de buletine de vot au fost ștampilate pe ALAR și peste 200 pe AMR. Conform statisticilor INS din 2015, pe teritoriul județului Gorj nu ar domicilia macedoneni, sau cel puțin, nu sunt declarați. Cu atât mai mult albanezi, care, deși au avut peste 700 de voturi, nu intră în datele INS, decât, probabil, la categoria alte etnii, unde sunt înregistrate doar 53 de persoane. Chiar și UDMR a obținut mai puține voturi decât Asociația Albanezilor, doar 652.
Voturi au mai fost acordate și Partidei Romilor, însă doar 287, deși INS raportează aproximativ 7000 de romi în Gorj. Printre minoritățile „preferate” de gorjeni, se numără și croații, italienii, și germanii, dar și bulgarii, grecii și turcii. Partidele care îi reprezintă pe aceștia au obținut un număr mult mai mic de voturi, care corespunde într-o oarecare măsură cu statisticile minorităților din Gorj.
ALAR a primit voturi în commune precum Scoarța, Bengești-Ciocadia, Bălănești și Stănești. Cea din urmă a numărat și buletine de vot ștampilate pe partidele croaților și ale turcilor.