Toxiinfecții alimentare: DSP trimite echipe pe teren

Controale de amploare vor desfășura și reprezentanții DSP Gorj! Inspectorii sanitari vor verifica respectarea normelor de igienă, condițiile de depozitare a alimentelor și utilizarea corectă a produselor biocide. Scopul acestor acțiuni este prevenirea toxiinfecțiilor alimentare, care sunt frecvente în această perioadă din cauza consumului crescut de produse tradiționale. Pentru a veni în sprijinul populației, DSP Gorj a constituit echipe de permanență care vor putea interveni la domiciliu în cazul apariției unor îmbolnăviri.
Direcția de Sănătate Publică Gorj va desfășura, în perioada premergătoare sărbătorilor pascale, controale de supraveghere și îndrumare în unitățile alimentare.
Infecțiile alimentare vor fi în atenția inspectorilor sanitari. Pentru a veni în sprijinul populației, DSP Gorj a instituit echipe de inspectori care vor asigura permanența la domiciliu, în cazul apariției unor îmbolnăviri.
Reprezentanții DSP Gorj recomandă cetățenilor să achiziționeze produse doar din locuri autorizate și să respecte regulile de igienă alimentară pentru a evita o vizită la spital.