Alba-neagra cu o clădire monument din Gorj
Autoritățile își dau cu stângul în dreptul în legătură cu termenul finalizării Culei Glogoveanu din localitatea Glogova. Autoritățile au spus că lucrările o să fie gata în vara acestui an, însă termenul nu a fost respectat. Edilul Gheorghe Alpredi, a declarat că în trei luni, muncitorii au lucrat extrem de puțin ajungând la doar 5 procente din realizarea obiectivului. Practic de la 85% cât erau în vară, acum lucrările au ajuns la un nivel de 90 de procente realizate.
Clădirea veche din secolul XVII, monument istoric de gradul A, are o valoare inestimabilă în istoria județului Gorj. Localitatea Glogova a jucat un rol politic important datorită boierilor din familia Glogoveanu care dețineau aici una din reședințe. De zona respectivă se leagă și numele lui Tudor Vladimirescu, administrator al moșiilor posedate de familia Glogoveanu în zona Obârșia și Cloșani din nordul Mehedințiului istoric. Clădirea a fost ridicată în anul 1770, pe locul casei pitarului Necula Glogoveanu. Valoarea totală a proiectului pentru restaurarea Culei Glogoveanu este de un milion două sute de mii de euro, dintre care un milion de euro finanțarea prin PNRR, componenta C15, iar doua sute de mii de euro cofinanțarea bugetului local. Primarul comunei Glogova, Gheorghe Alpredi, care a comunicat că în iulie constructorul a spus că va termina lucrările într-o lună jumătate, spune acum că lucrările au avansat doar cu 5%.
Acum primarul nu își mai susține afirmațile făcute în urmă cu câteva luni
Procesul de restaurare a culei a întâmpinat mai multe probleme de la începerea acestuia . Una dintre ele se referă la fisurarea mai multor pereți și prăbușirea unuia dintre acestia după ce constructorii au dat jos încărcătura culei care era o barieră de protecție.