Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateCulturaPoliticaSănătateSliderSocialUltima ora

SÂRBU: Curs postuniversitar implant subperiostal digitalizat

,,Am participat timp de 2 zile, în calitate de profesor, la cursul postuniversitar privind restaurarea crestelor edentate cu deficit osos grav utilizând implantul subperiostal digitalizat. Un număr de 35 de medici s-au înscris la acest curs, au participat și au urmărit etapele clinico-tehnice de restaurare implanto-protetică a edentațiilor parțiale (lipsa dinților) sau totale, cu sprijin implantar. Acest tip de implant revoluționează practica implantologiei orale și asigură șansa creșterii calității vieții pacienților cu diverse tipuri de edentație, metodă care utilizând tehnologia de vârf în stomatologia modernă suprimă etape premergătoare extrem de traumatizante pentru pacient și extrem de dificile pentru medicul practician.

Implantul subperiostal realizat printr-un work-flow complet digital utilizând metoda de sinterizare cu laser tehnologic conferă pe de-o parte obținerea unui implant de maximă precizie care se sprijină prietenos pe suportul osos deficitar dând posibilitatea medicului curant să selecteze judicios zonele de sprijin cu densitatea cea mai favorabilă, iar pe de altă parte asigură confortul cuvenit și prin intermediul restaurărilor protetice dând posibilitatea recuperării funcțiilor pierdute odată cu pierderea dinților, respectiv: masticația, fonația și fizionomia.

Este foarte bine cunoscut faptul că edentația totală cu deficit osos grav nu îngăduie practicienilor să realizeze nici măcar proteze acrilice, extrem de inconfortabile, a căror stabilitate nu poate fi obținută cu niciunul dintre materialele destinate acestei situații, cum ar fi pastele adezive. Practic pacientul nu se poate hrăni, vorbește cu dificultate și îi este greu să articuleze cuvintele evocate, iar înfățișarea sa este grav afectată. De fapt, este recunoscut că edentația totală, mai cu seamă când este prezentă atât la maxilar cât și la mandibulă, reprezintă o situație mutilantă pentru pacient.

În a doua zi de curs, am continuat cu un hands-on, în care medicii cursanți au exersat plasarea unui implant subperiostal obținut prin metoda digitală pe modele didactice, cursul s-a încheiat cu decernarea diplomelor de participare într-un cadru protocolar prietenos.

Vă mărturisesc că îmi era dor să revin la catedră, să îmi reiau activitatea educațional-didactică și cu acest prilej să încerc ca prin priceperea și instrucția mea să contribui la „șlefuirea/fațetarea diamantului” cel mai valoros din tot ce poate exista în lumea asta, creierul discipolilor mei.”, a transmis generalul medic Ioan Sârbu.

Articole similare

Back to top button