Romanescu își spune punctul de vedere
Emiterea deciziei de suspendare a activității gropii de gunoi de la nivelul municipiului Târgu Jiu, începând cu data de 23 martie, a creat mare haos la nivelul întregului județ Gorj. Ulterior acestei decizii, compania care deține depozitul de gunoi și se ocupă de colectarea acestuia a anunțat că nu va mai ridica, începând de marți, deșeurile din Târgu Jiu, Bumbești-Jiu și Peștișani. Acest lucru i-a alarmat și mai tare atât pe gorjeni, cât și pe autorități care au început să caute de urgență soluții pentru rezolvarea acestei probleme.
Dacă în prima fază, primarul Romanescu împreună cu reprezentanții Polaris găsiseră soluția depozitării deșeurilor la o groapă de gunoi din alt județ, aceasta s-a dovedit a nu fi profitabilă deoarece costurile se modificaseră considerabil.
Edilul din Târgu Jiu a fost nevoit astfel să găsească o altă soluție. Romanescu s-a deplasat la societatea de la Constanța, iar în urma unor discuții a ajuns la o întelegere cu firma Polaris pentru reluarea ridicării deșeurilor în municipiu.
Astfel, târgujienii nu au mai avut unde să-și depoziteze gunoiul doar pentru o perioadă de 24 de ore, deoarece începând de astăzi societatea Polaris și-a reluat activitatea până la data de 2 aprilie.
Romanescu este de părere că autoritățile locale au fost puse în fața faptului împlinit, decizia suspendării activității gropii de gunoi fiind luată din scurt. Edilul consideră că decizia putea avea urmări grave dacă nu se găsea soluția depozitării deșeurilor la o altă groapă din alt județ.
Edilul municipiului Târgu Jiu acuză și Autoritatea pentru Protecția Mediului, dar și Garda de Mediu pentru problema prin care au fost nevoiți să treacă cetățenii județului Gorj și speră ca pe viitor să dea dovadă de mai multe implicare.
Marcel Romanescu consideră că în această situație este necesară convocarea Comitetului pentru Situații de Urgență și organizarea unei dezbateri cu toți factorii implicați prezenți.